Журналіст -дослідник Межигір"я Дмитро Гнат розповідає про цінності , знайдені в лігвищі енс-Президента, та дослідження його чорної бухгалтерії.
Наталія Лебідь
"Україна молода" 22. 03. 2014
Нова влада вже встигла націоналізувати цей рай на 50 гектарах і втратити над ним контроль.
Так скажімо в експозиції, що відкривається в Національному художньому музеї, серед 4 сотень "артефактів" із Межигірья не бкде славнозвісного золотого батогна, зафіксованого майданщиками , й пресою в маєтку Януковича, одразу після перемоги революції.
Хам відлив той батон із очевидь краденого золота- а тепер його поцупили інші
Хоча не варто вважати що Президент втік "голим і босим"
Як засвідчили очевидці, та камери спостереження, Янукович встиг забрати все найцінніше- коштовності , картини, антикваріат, годинники, готівку (приблизно на мільярди дол.)- у кількох вантажівках.
Причому вивозив він "манатки" ще 19-20 лютого- а отже, повертатись не збирався і виконувати мирний договір від 21 лютого теж
Утім залишилися й цінності й безліч документів.
Громадський активіст-журналіст Дмитро Гнат, разом із колегами й волонтерами реставрував, та відсканував "межигірський архів", виклавши його на спеціально створений сайт-"Yanukovich Leaks" ( за аналогією зі знаменитим "Віліксом") Це була важка , та кропітка робота, яка й досі повністю не завершена. Але про багато речей ми можемо вже говорити, та аналізувати, робити висновки.
* Дмитре, чому "проФФєсор", та його команда так бездарно повелися зі своєю "чорною бухгалтерією"? Навіщо її було топити- хіба спалити не простіше?
Не простіше.
Ми спочатку знайщли 150 тек із документами ( в кожній 200-300 документів), а потім в адміністративному будиночку - побачили ще 700 тек.
Це величезна купа паперів. Просто так облити їх бензином і спалити , не вийде.
Хоча вони намагалися (3 чи 5 тек) вони спалили, але для решти знадобилася б мартенівська піч.
Кидати по аркушу в багаття- на це знадобилося б пару років. Є Й такі, що обгоріли скраєчку, а всередині все ціле.
Коли вони зрозуміли, що настав кінець тоді вони взяли і кинули все в воду.
Тоді не зрозуміло навіщо він роками накопичував на себе компромат. Зрозуміло, такого фіналу Янукович уявити собі не міг, аое ж принципі - навіщо?
А тут треба розуміти їхню психологію. У донецьких є такий "пацанський" принцип: навєді срєді лохов порядок, і порядок сохраніт тєбя".
Люди ретельно займалися накопиченням документації, щоб був повний контроль.
Янукович нікому не довіряв. Система контролю за всіма грощовими потоками була налагоджена досить потужно. Там працювали професійні бухгалтери, та фінансисти. Все було під наглядом, щоб ніхто , як ажуть у Донецьку, "нє крисятнічал с общака".
Втечі з Межигір"я дійсно ніхто не уявляв- вони до станнього вірили, що все обійдеться.
Але не обійшлось.
Отож те, що було знайдено у ставку- лише перхівка айсберга?
Саме так. ми потім знайшли "першоджнрело"6 в адміністративному будиночку розташовувався офіс "Київуніверсапсервіс", яка опікувалася експлуатацією Межигір"я. Саме там ми побачили 700 тек- усі документи ми відсканували й віддали потім до Генпрокуратури.
Тоді не зрозуміло навіщо він роками накопичував на себе компромат. Зрозуміло, такого фіналу Янукович уявити собі не міг, аое ж принципі - навіщо? А тут треба розуміти їхню психологію. У донецьких є такий "пацанський" принцип: навєді срєді лохов порядок, і порядок сохраніт тєбя". Люди ретельно займалися накопиченням документації, щоб був повний контроль. Янукович нікому не довіряв. Система контролю за всіма грощовими потоками була налагоджена досить потужно. Там працювали професійні бухгалтери, та фінансисти. Все було під наглядом, щоб ніхто , як ажуть у Донецьку, "нє крисятнічал с общака". Втечі з Межигір"я дійсно ніхто не уявляв- вони до станнього вірили, що все обійдеться. Але не обійшлось.
Янукович злякався посправжньому і вирішив тікати коли побачив як наші під кулями витягували один одного з поля бою. Старий зоновський пітушок зрозумів з ким звязався і почив збирати валізи.
_________________ Вопрос:
- Как определить, врет ли кацап?
Ответ:
- Когда врет, у него губы шевелятся!
Тема: Re: Там лише діамантів було на мільярд Автор:Kotyhoroschko (Ветеран)
Рейтинг поста:
(4.8/2)
Nila писал(а):
Nila писал(а):
GULYAJPOLE писал(а):
Журналіст -дослідник Межигір"я Дмитро Гнат розповідає про цінності , знайдені в лігвищі енс-Президента, та дослідження його чорної бухгалтерії.
Наталія Лебідь
"Україна молода" 22. 03. 2014
Нова влада вже встигла націоналізувати цей рай на 50 гектарах і втратити над ним контроль.
Так скажімо в експозиції, що відкривається в Національному художньому музеї, серед 4 сотень "артефактів" із Межигірья не бкде славнозвісного золотого батогна, зафіксованого майданщиками , й пресою в маєтку Януковича, одразу після перемоги революції.
Хам відлив той батон із очевидь краденого золота- а тепер його поцупили інші
Тобто нова влада поцупила усе наше, чи як?
Де наші гроші?
І де еуропейські пенсії нашіх батьків - по 5-ть тисяч $?
Щоб твої батьки отримували "по 5-ть тисяч $" ти сама повинна заробляти, як мінімум таку зарплату, щоб ішли нарахування в пенсійний фонд. Чому ти не працюєш, а лише б'єш байдики на форумі Мета, чи це твоя основна робота і це твій кусок хліба? На кого працюєш?
Документи можна розділити на декілька категорій:
-бухгалтерія Межигір"я:
- документи які стосуються фінансових оборудок сім"ї Януковича- тобто яким чином зароблялись ці мільйони доларів.
Були ще списки потенційно небезпечних для Януковича журналістів, досьє на деяких політиків, громадських активістів, так зване "орієнтування" на Тетяну Чорновіл, тощо.
Знайдено досьє на співмешканку Януковича, Любов Полєжай, звіт про стеження за нею.Вражає звіт аттрозписки про внесення коштів готівкою, які приносили Павлу Литовченку- завгоспу Януковича.
Звіт про стеження за Л. Полєжай, охорона доловідає про її переміщення.
Відео про те як Янукович залишає Межигір"я виконала агенція "Ліга-біхнесінформ"
Тоді не зрозуміло навіщо він роками накопичував на себе компромат. Зрозуміло, такого фіналу Янукович уявити собі не міг, аое ж принципі - навіщо?
А тут треба розуміти їхню психологію. У донецьких є такий "пацанський" принцип: навєді срєді лохов порядок, і порядок сохраніт тєбя".
Янукович нікому не довіряв. Система контролю за всіма грощовими потоками була налагоджена досить потужно. Там працювали професійні бухгалтери, та фінансисти. Все було під наглядом, щоб ніхто , як ажуть у Донецьку, "нє крисятнічал с общака".
Втечі з Межигір"я дійсно ніхто не уявляв- вони до станнього вірили, що все обійдеться.
Але не обійшлось.
Вады психологии донетских от Вас есть. На очереди, от Вас, вады психологии львовских. Сегодня, это актуальнее.
А що націонал-патріоти хоч секунду були при владі?
Що можна аналізувати?
Але не обійшлось.
Вады психологии донетских от Вас есть. На очереди, от Вас, вады психологии львовских. Сегодня, это актуальнее.
"Львовских", я черкащанин, черкащан у владі немає, мені просто цікаво, хто зараз у владі із львів'ян, конкретне прізвище, будь ласка?
Технічний бік справи.
Спочатку рятувати документи нам допомогли працівники Українського держархіву. Вони привезли спеціальні "теплові гармати", показували як правильно прегортати, щоб остаточно не розкисли Тепер вже коли всі документи відскановані, настає черга журналістів, та спеціалістів з ІТ- технологій, які допомагають упорядкувати величезний архів.
Щоб зберегти архів від розкрадання працювала група з 15 осіб, плюс були волонтери і активісти Автомайдану. Всі один одного , всі наглядали за порядком.
Але не обійшлось.
"Львовских", я черкащанин, черкащан у владі немає, мені просто цікаво, хто зараз у владі із львів'ян, конкретне прізвище, будь ласка?